Atelier Jesień „W oparach luksusu”

Tropem jesiennych trendów włoskiej mody, pięknej bielizny i ponadczasowego piękna biżuterii.

/ 28.10.2010 06:16 POWRÓT DO ARTYKUŁU

Duże wrażenie na uczestnikach wydarzenia wywarła także kulinarna część spotkania. Firma Artcoffe podawała herbatę Tea-Forte, pod postacią eleganckich stożków zawierających wyjątkowe aromaty, w porcelanie zaprojektowanej przez przez znanego amerykańskiego designera Petera Hewitta. Natomiast miłośników kawy rozpieściła, perfekcyjnie serwowana przez baristę, w ekskluzywnych filiżankach firmy d`Ancap, kawa Blaser. Goście, jako jedni z pierwszych w Polsce, mieli okazję poznać kawę ze Szwajcarii i przekonać się o jej wyjątkowym smaku i aromacie. Firma Blasercafé, jako jedyna spoza Włoch, jest członkiem ekskluzywnego klubu Certified Speciality Coffee.

Pozostając w kręgu satynowych smaków, Goście mogli delektować się trunkiem, którego tajemnica tkwi w unikalnym połączeniu mleka i whiskey. Baileys, której początki sięgają lat 70 XX wieku, szczyci się tym, iż do jego produkcji nie używa się żadnych konserwantów dlatego, że sama whiskey najlepiej konserwuje śmietankę. Jest to do tego stopnia skuteczne, że Baileys przez bardzo długi czas nie traci nic ze swoich właściwości i smaku. To jedyny likier, którego walory smakowe pozostają takie same aż przez dwa lata od momentu produkcji.

Natomiast kunszt przygotowania sushi zdradził smakoszom Pan Piotr Drozdowski, Sushi Master, z restauracji Tobiko, która stawia przede wszystkim na wysoką jakość i świeżość produktów : „To małe arcydzieła tworzone z pasją i zapewniające doskonałą harmonię smaku i aromatu, symetrię w doborze składników, zarówno jeśli chodzi o tradycyjne starojapońskie sushi, jak i te bardziej współczesne spod znaku fusion sushi.”

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)