Co to jest Alcohol Lauryl?

Alcohol Lauryl czyli alkohol laurylowy to alkohol tłuszczowy, otrzymywany z oleju kokosowego. Tworzy na powierzchni skóry i włosów ochronną, zapobiegajacą utracie wilgoci warstwę. Wygładza i zmiękcza skórę, a także włosy. Ma właściwości myjące i pianotwórcze. W dużych stężeniach może nasilać problemy z cerą.

Alcohol Lauryl, alkohol laurylowy inaczej Alcohol Dodecyl, alkohol dodecylowy. Alkohol tłuszczowy, otrzymywany z oleju kokosowego. Jest emolientem tłustym, tworzy na powierzchni skóry i włosów ochronną, zapobiegajacą utracie wilgoci warstwę. Wygładza i zmiękcza skórę, a także włosy. Ma właściwości myjące i pianotwórcze. W dużych stężeniach może nasilać problemy trądzikowe, zatykać pory, powodować zaskórniki i wypryski.

Sprawdź, które składniki kosmetyczne są najbardziej wartościowe!