Co to jest Acetyl Tetrapeptide-5?

Acetyl Tetrapeptide-5 (Acetylotetrapeptyd-5) to peptyd, która reguluje mikrokrążenie i spowalnia proces zwany glikacją. Pomaga zmniejszyć obrzęki, poprawia nawilżenie i elastyczność skóry, wygładza. Stosuje się go zwłaszcza w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji skóry wokół oczu, ale wykorzystuje się go również w innych kosmetykach.

Acetyl Tetrapeptide-5 (Acetylotetrapeptyd-5) to aktywny peptyd, która reguluje procesy mikrokrążenia, pomaga zmniejszyć obrzęki, będące efektem gromadzenia się płynów, poprawia nawilżenie i elastyczność skóry, wygładza. Ze względu na te właściwości Acetylo Tetrapeptyd-5 stosuje się głównie w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji skóry wokół oczu. Ale bywa również składnikiem szamponów, odżywek, kremów, kosmetyków do ust, balsamów, mydeł. Spowalnia też w skórze proces zwany glikacją  (fizjologiczny proces wpływający na starzenie się) osłabiający białka podporowe skóry – kolagen i elastynę, co w efekcie powoduje utratę elastyczności skóry.

Pozbądź się obrzęków