Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Temat swojej pracy inżynierskiej poświęciła znaczeniu magnezu w organizmie oraz w żywieniu człowieka. Badania do pracy magisterskiej dotyczyły z kolei wpływu diety opartej o produkty o niskim indeksie glikemicznym na efekty redukcji masy ciała u kobiet z nadwagą i otyłością.
Doświadczenie zawodowe zdobyła już w czasie studiów poprzez pracę w Poradni Dietetycznej SGGW. Odbyła także staż w Centrum Zdrowia Dziecka w Międzylesiu na Oddziale Pediatrii i Żywienia, jak również praktykę w jednej z warszawskich poradni dietetycznych. Brała udział w Programie „Wiem, co jem”, w którym przeprowadzała zajęcia edukacyjne dla dzieci i młodzieży dotyczące racjonalnego żywienia. Aktywnie uczestniczy w konferencjach i szkoleniach z zakresu żywienia człowieka i dietetyki organizowanych m.in. przez Instytut Medycyny Żywienia i SGGW. Autor wielu artykułów dotyczących zdrowego odżywiania na portalach internetowych poświęconych zdrowiu i urodzie. Indywidualne podejście do każdego pacjenta pozwala osiągać każdorazowo sukces osobom korzystającym z porad dietetycznych poradni METAMORFOZA.