POLECAMY

Aromatyczna ryba po japońsku

Zobacz nasz przepis i przygotuj razem z nami rybę po japońsku!
Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Aromatyczna ryba po japońsku fot. screen Instagram karolina.debowska
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg filetów rybnych
  • 1 słoik marynowanej papryki
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 1 duży słoik koncentratu pomidorowego
  • 3 cebule
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka wody
  • 8 łyżek ketchupu
  • 6 łyżek octu
  • 7 łyżek cukru
  • 1 łyżka soli
  • sól do przyprawienia ryby
  • pieprz
  • łagodna papryka
Przygotowanie:

Zobacz przepis na rybę po japońsku! Nieco przypomina rybę po grecku, ale jej smak jest jeszcze bardziej intensywny - pyszności!

  1. Rybę pokrój na kawałki, dopraw solą, papryką i pieprzem, obtocz w mące i usmaż na oleju, aż kolor będzie złocisty.
  2. Na drugiej patelni rozgrzej trochę tłuszczu.
  3. Cebulę, paprykę i ogórki pokrój, wrzuć na olej.

Kulebiak z rybą - przepis

  1. Duś pod przykryciem przez 10-15 minut.
  2. W misce przygotuj zalewę: wlej wodę, koncentrat pomidorowy, trochę oleju, ocet, ketchup, dodaj cukier i łyżkę soli.

Zupa rybna - przepis video

  1. Zalewę wymieszaj i wlej do warzywnego farszu.
  2. W naczyniu układaj rybę po japońsku warstwami - na zmianę trochę ryby, a potem trochę warzywnego farszu w zalewie.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)