Roladki ze śledzia z musem z łososia - przepis składniki i przygotowanie

Przekąska na Boże Narodzenie i inne okazje: roladki ze śledzia z musem z łososia!
/ 19.12.2016 05:59
DRUKUJ PRZEPIS
Roladki ze śledzia z musem z łososia - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 15 min
Ilość kalorii: 360 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 12 filetów ze śledzia

Na mus:

  • 40 dag wędzonego łososia norweskiego bez skóry i ości
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka musztardy miodowej
  • cebula
  • łyżka soku z cytryny lub limonki
  • sól
  • pieprz

Dekoracja:

  • gałązki koperku
  • cząstki cytryny i limonki
  • plastry wędzonego łososia norweskiego
  • 12 kaparów
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego
Przygotowanie:

Zobacz przepis na świąteczne roladki ze śledzia z musem z łososia! Ta przekąska jest nie tylko niezwykle smaczna, ale również efektowna - stanowi po prostu ozdobę stołu!

  1. Cebulę posiekaj w kostkę.
  2. Wszystkie składniki musu łososiowego dokładnie zmiksuj i dopraw do smaku według swoich upodobań.

Bliny gryczane z łososiem - przepis

  1. Filety ze śledzia pokrój na plastry jednakowej grubości, na każdym filecie ułóż mus z łososia i zwiń, formując roladki.

Tartinki z łososiem - przepis

  1. Na każdej roladce ułóż rulonik z wędzonego łososia i udekoruj kaparami i koperkiem.
  2. Podawaj z kwaśną śmietaną i cytryną.
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: ryba, śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA