Magda Gessler poleca - ryba w cieście

Ciekawa inspiracja na świąteczne danie - ryba zapiekana w pysznym cieście!
/ 29.11.2013 09:00
DRUKUJ PRZEPIS
Magda Gessler poleca - ryba w cieście fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 1
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 sprawiony pstrąg o wadze około 20 dag
  • 2 gałązki pietruszki
  • ¼ pora
  • 1 cząstka cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka soli (z Ciechocinka)
  • woda
Przygotowanie:

1. Pstrąga opłucz i osusz papierem kuchennym.
2. Do środka włóż pietruszkę, por, kawałek cytryny oraz ząbek czosnku.
3. Z mąki i soli wyrób ciasto, dodając tyle wody, aby utworzyć zwartą masę.
4. Ciastem tym oblep rybę.
5. Piecz w 160°C przez około 20 minut.

Więcej przepisów Magdy Gessler w książce "Smaczna Polska" (premiera 9 XI 2013)

DRUKUJ PRZEPIS