Szparagi z grilla

Najprościej podać je polane roztopionym masłem z zarumienioną bułka tartą, ale tak naprawdę szparagi to bogactwo propozycji, zarówno dla tradycjonalistów, jak i wielbicieli kulinarnych eksperymentów.

Najprościej podać je polane roztopionym masłem z zarumienioną bułka tartą, ale tak naprawdę szparagi to bogactwo propozycji, zarówno dla tradycjonalistów, jak i wielbicieli kulinarnych eksperymentów.

Sprawdź też: Przepisy na grilla

Znakomicie nadają się do wszelkich kremów, sosów. Świetnie smakują gotowane na parze, polane sosem beszamelowym. Ale można je również dodawać do sałatek, zapiekać w tartach i zapiekankach, a także grillować.

Szparagi z grilla

A ponieważ sezon grillowy rozpoczęty, zachęcamy was do wypróbowanie szparagów z grilla.

Grillowane białe i zielone szparagi

Składniki:

  • szparagi białe i zielone
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Ze szparagów odciąć zdrewniałe końcówki, białe szparagi obrać. Ułożyć na tacce do grillowanie, grillować polewając co jakiś czas oliwą z oliwek.

Szparagi grillowane z szynką parmeńską

Składniki:

  • szparagi zielone
  • oliwa z oliwek
  • szynka parmeńska
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

Ze szparagów odciąć zdrewniałe końcówki. Następnie posmarować oliwą, oprószyć solą, pieprzem i cukrem, owinąć plastrami szynki. Grillować ok. 20 min przewracając je co 5 min.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)