Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 400 kcal
Składniki:
-
8 dużych plastrów karkówki
-
2 łyżki musztardy rosyjskiej
-
2 łyżki musztardy francuskiej
-
10 łyżek oleju
-
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
3 łyżki ostrego keczupu
-
łyżka tymianku
-
łyżeczka słodkiej papryki
-
1/2 łyżeczki ostrej papryki
-
sól
-
pieprz
Przygotowanie:
-
W misce wymieszaj obie musztardy, 5 łyżek oleju, tymianek, szczyptę soli i pieprzu. Włóż 4 plastry mięsa.
-
W drugiej misce połącz koncentrat z keczupem, resztą oleju, solą i papryką. Włóż resztę karkówki, marynuj 3 godz. Grilluj po 10 minut z obu stron.
DRUKUJ PRZEPIS