Jak grillować pieczarki?

Grillowane pieczarki stanowią doskonały dodatek do innych dań serwowanych z grilla. Dowiedz się w jaki sposób je przyrządzić.
Jak grillować pieczarki?

Po pierwsze nie smarujmy patelni grillowej olejem.

Najpierw należy przygotować marynatę - z oliwy, coca coli (spróbujcie) i rozmarynu tłuczonego w moździerzu. Następnie posmarować tak powstałą pastą białe kapelusze (bez nóżek) z obu stron. Im większy – tym lepiej. Pasta ma być gęsta, więc nie dodajemy za dużo coca coli.

Polecamy: Pomysły na sałatki z grilla

Teraz wystarczy już tylko położyć pieczarkę na dobrze rozgrzaną patelnię, podsmażyć z obydwu stron (wystarczy odznaczyć ciemnobrązowe pręgi), posolić przed podaniem i zjeść!

A w trakcie można sobie na głos czytać powieści Aleksandra Dumas. Więc o czym myślicie, jedząc grillowanie pieczarki?

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/8 lat temu
Polecam również grillowane pieczarki z serem żółtym - małą kostkę sera umieść we wnętrzu kapelusza i grilluj, aż zauważysz, że ser się roztapia - zdejmij kapelusze z rusztu, posól i popieprz.
/8 lat temu
A poza sezonem polecam panierowane w jajku i w bułce pieczarki z patelni :)