Papryki faszerowane fetą z grilla

Zamiast fety można dodać inne rodzaje serów o wyrazistym smaku
/ 29.08.2013 11:04

Przygotowanie: 15 min

Składniki dla 4 osób:

  • 1 strąk papryki czerwonej
  • 1 strąk papryki żółtej
  • 1 strąk papryki zielonej
  • 1 strąk papryki pomarańczowej
  • 40 dag fety
  • 30 dag pomidorów czereśniowych
  • 1 cebula
  • 10 dag czarnych oliwek bez pestek
  • 5–6 łyżek oliwy
  • 2–3 ząbki czosnku
  • tymianek
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:


  1. Strąki papryki umyj, osusz i poprzekrajaj na pół. Dokładnie usuń pestki.
  2. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Czosnek wymieszaj z oliwą. Połówki papryk posmaruj czosnkową oliwą. Do środka włóż plasterki obranej cebuli i przykryj je plasterkami fety.
  3. Na kawałkach fety ułóż przekrojone na pół pomidorki czereśniowe oraz oliwki. Wierzch posyp tymiankiem oraz pieprzem. Na koniec skrop resztą oliwy.
  4. Każdą połówkę papryki zawiń w folię aluminiową i ułóż na ruszcie. Piecz 20 minut.

Przepisy na potrawy z grilla - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA