Przygotowanie: 15 min
Składniki dla 4 osób:
- 1 strąk papryki czerwonej
- 1 strąk papryki żółtej
- 1 strąk papryki zielonej
- 1 strąk papryki pomarańczowej
- 40 dag fety
- 30 dag pomidorów czereśniowych
- 1 cebula
- 10 dag czarnych oliwek bez pestek
- 5–6 łyżek oliwy
- 2–3 ząbki czosnku
- tymianek
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
- Strąki papryki umyj, osusz i poprzekrajaj na pół. Dokładnie usuń pestki.
- Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Czosnek wymieszaj z oliwą. Połówki papryk posmaruj czosnkową oliwą. Do środka włóż plasterki obranej cebuli i przykryj je plasterkami fety.
- Na kawałkach fety ułóż przekrojone na pół pomidorki czereśniowe oraz oliwki. Wierzch posyp tymiankiem oraz pieprzem. Na koniec skrop resztą oliwy.
- Każdą połówkę papryki zawiń w folię aluminiową i ułóż na ruszcie. Piecz 20 minut.
Przepisy na potrawy z grilla - forum >>