Przepisy Magdy Gessler - grillowany imbirowy ananas z miodem

Genialny deser, który przygotowuje się równie szybko jak rozkoszuje jego smakiem. Ananas musi być bardzo dojrzały.
/ 17.05.2013 08:10
DRUKUJ PRZEPIS
Przepisy Magdy Gessler - grillowany imbirowy ananas z miodem fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 25 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • ananas
  • imbir kawałek 2 cm
  • miód 2 łyżki
Przygotowanie:
  1. Ananasa obrać, pokroić w plastry.
  2. Imbir obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  3. Wymieszać imbir z miodem, posmarować plastry ananasa, zostawić na 10 minut. Grillować z obu stron.

Magda Gessler jest restauratorką
i redaktor naczelną serwisu Smaki Życia.pl

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA