Masz ochotę na prosty i szybki obiad w azjatyckim stylu? Ta polędwica z dorsza podawana w towarzystwie duszonej kapusty pak choi jest dla ciebie.
Jest bardzo delikatna w smaku, ale z pewnością zasmakuje każdemu miłośnikowi ryb. Jeśli jednak wolisz zdrowszą wersję dań rybnych, sprawdź też nasz przepis na pieczonego pstrąga.
Polędwica z dorsza to danie, które nie wymaga wiele – wystarczy jedynie sól, pieprz i odrobina soku z cytryny, by ta ryba smakowała najlepiej. Dlatego właśnie bardzo ważne są dodatki! Jak przygotować idealne danie z dorszem?
Polędwica z dorsza najlepiej smakuje z ryżem. Ugotowanie idealnego ryżu jednak wcale nie jest takie proste – szczególnie, gdy zdecydujemy się jeść go pałeczkami. Oto, jak najlepiej go przygotować:
Więcej przepisów na dania z rybą:
Łosoś z piekarnika
Karp smażony
Sałatka z łososiem wędzonym