Jakie mięso na obiad?
Jakie mięso na obiad?13 lat temu
Masz ochotę na dobrą pieczeń, ale zastanawiasz się, który kawałek mięsa sprawdzi się najlepiej? Zabierz na zakupy naszą ściągę. Czytaj więcej
Jak wyjąć pestki granatu?
Jak wyjąć pestki granatu?13 lat temu
Granat wspaniale pasuje do jagnięciny, wołowiny, a także wielu sałatek. To wysoko ceniony składnik wykwintnych deserów, a przy okazji – częsty bohater niejednego poświęconego miłości dzieła literackiego. Czytaj więcej
Jak wyjąć pestkę z awokado i pokroić je w 30 sekund
Jak wyjąć pestkę z awokado i pokroić je w 30 sekund13 lat temu
To bardzo proste. Tobie też może spodobać się ta metoda.  Czytaj więcej
Jak luzować kurczaka
Jak luzować kurczaka13 lat temu
Pieczony w całości kurczak pięknie wygląda na półmisku. Ale, gdy trzeba podać go gościom, zaczynają się schody. Nikt bowiem nie lubi patrzeć na nieapetyczny kadłubek na środku stołu. Dlatego, żeby poradzić sobie z tematem, warto zluzować kurczaka i go nadziać. Potem z krojeniem nie będzie kłopotu. Czytaj więcej
Jak przygotować bakłażany?
Jak przygotować bakłażany?13 lat temu
Od bardzo wielu lat popularny w kuchni śródziemnomorskiej - w Polsce zaczyna coraz częściej gościć na stołach. Czytaj więcej
Jak przygotować soczystego kurczaka
Jak przygotować soczystego kurczaka13 lat temu
Soczyste, kremowe niemal mięso kurczaka może być zawsze w zasięgu twojego widelca, jeśli odpowiednio je wcześniej przygotujesz. Czytaj więcej
Jak przygotować miękką wołowinę?
Jak przygotować miękką wołowinę?13 lat temu
Miękka i delikatna wołowina to obiekt westchnień niejednej pani domu. Zdradzamy kilka sposobów, jak przygotować idealną pieczeń. Czytaj więcej