jak zrobić chrupiące gofry

napisał/a: ogda 2012-07-09 17:18
Hej, czy macie jakiś sprawdzony przepis na gofry żeby były chrupiące? I jakie macie gofrownice, chcę kupić sobie taki opiekacz jest to gofrownica i opiekacz w jednym, czy do robienia gofrów wystarczy?
napisał/a: Malinowa29 2012-07-27 17:39
Moim sekretem na chrupiące gofry jest woda gazowana, która dodaje do ciasta. Smażę gofry w zwykłej, starej gofrownicy i zawsze wychodzą mi pyszne i chrupkie.
napisał/a: Romi 2012-08-28 13:02
też słyszałam o wodzie :) mam znajomą, która robi takie gofry, że błyuszczą sie jak mennica pełna złota. ale nie chce zdradzić przepisu.
napisał/a: 0sweetness0 2012-09-10 11:25
Nigdy nie osiągniesz takiego efektu jak w kawiarniach itp. bo oni robią gofry z proszku ,ktorego receptury nie powtórzysz w domu :) Ja robie z tego przepisu i jestem bardzo zadowolona :)
napisał/a: kesi 2012-09-25 18:57
A ja mam pytanie jaką masz gofrownicę bo piszesz że używasz starej gofrownicy, bardzo chcę kupić sobie dobry sprzęt do robienia gofrów, zastanawiam się nad opiekaczem Dezal?
napisał/a: anijaa 2013-03-16 09:50
Ja dodaje drożdże w proszku i nawet dobre wychodzą ale nie chrupiące to chyba zależy od opiekacza. Obiad na piątek w postaci deseru z gofrów to świetny pomysł, u nas tak jest.
napisał/a: Maurycy13 2013-03-19 05:32
Mam w domu profesjonalna firmowa droga gofrownice, (okolo 700 zl przeliczajac w Anglii) bo myslalem, ze beda jak prawdziwe gofry. Niestety sa takie same miekkkie, albo przypalone. Uwielbiam gofry! Probowalem mieszac rozne skladniki i maki. Nic! Moze woda gazowana? Nie probowalem.
napisał/a: katinka09 2015-08-10 09:46
Ja czytałam, że żeby gofry były chrupiące to nie powinny leżeć jeden na drugim np. na talerzu, tylko powinniśmy je kłaść na kratce :)
napisał/a: wurodziesila 2015-10-19 11:14
Mi najlepsze gofry wychodziły z ciasta jak na naleśniki :D w mega starej gofrownicy. Myślę, że miała po prostu dobre napięcie. I wtedy były naprawdę chrupiące :)
napisał/a: agadys 2018-08-20 17:01
a ja nareszcie znalazłam sposób na idealne gofry! po prostu sprawiłam sobie porządną gofrownicę. :P aktualnie używam takiej z breville z wyjmowanymi wkładkami, nie pamiętam numeru modelu, ale rewelacyjnie wypieka gofry
Dorees
napisał/a: Dorees 2019-09-09 10:23
Slyszalam ze jak chce sie chrupiace gofry to lepiej zrobic je na wodzie mineralnej zamiast mleku.