Kuchnia moja pasja

Najnowsza książka Magdy Gessler, wydana przez Edipresse, już w księgarniach.
 
Magda Gessler jest znaną restauratorką, twórczynią ponad 20 polskich restauracji, m.in. warszawskiego Fukiera i Zielnika, poznańskiej Bażanciarni i wrocławskiej Jadki. Studiowała w madryckiej Akademii Sztuk Pięknych. Jej pasją jest malarstwo.
Jako dziecko mieszkała w Bułgarii i zachowała sentyment do smaków bałkańskich. Potem przez wiele lat jej ojczyzną była Hiszpania. Sama jednak przyznaje, że jej ulubione dania pochodzą z Polski.
Zajmuje się aranżacją wnętrz i jadłospisów, kreowaniem nastroju pięknych miejsc.
Lubi kuchnię bogatą w smaki i aromaty, prawdziwą, pięknie podaną. Właśnie taką znajdziecie Państwo w tej książce.

Magda jest autorką najsmaczniejszych i najładniejszych przedsięwzięć restauracyjnych nad Wisłą, a było ich tyle, że nie zliczę. Jest wybitnym kompozytorem smaków, a zarazem mistrzynią aranżacji zarówno potraw, jak i stołów. Magda to istny anioł podniebienny.
Piotr Bikont

Znająca świat, obdarzona przez Stwórcę niezwykłą kulinarną intuicją i rzadkim jak białe trufle zmysłem smaku, wkroczyła w restauracyjny biznes niczym Napoleon, burząc dotychczasowy porządek. Wkrótce na zgliszczach poczęły kwitnąć kwiaty. (...) Gdyby Magdy Gessler nie było, należałoby ją stworzyć.
Robert Makłowicz
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)