Jedzenie na wzmocnienie

Antybiotyki bez recepty, witaminy na kilogramy. A wszystkie bezpieczne i zdrowe, bo w stu procentach naturalne!

/ 24.11.2009 11:42 POWRÓT DO ARTYKUŁU

Pomarańcze i grejpfruty
Swoje wzmacniające właściwości zawdzięczają bioflawonoidom, zwłaszcza rutynie.

Rutyna uszczelnia ściany naczyń krwionośnych, zapobiegając przenikaniu drobnoustrojów do krwi, zmniejsza też obrzęk śluzówki nosa i gardła oraz wzmacnia działanie witaminy C.

Inne źródła: czarne i czerwone porzeczki, aronia, żurawina, natka pietruszki, kasza gryczana.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/25.11.2009 12:06
Na blogu rimmla mozna równeiz poczytac na temat sposobów na wzmocnienie sie jesienia.A to wobec wszedobylskiej grypy jest bardzo wazne.