Jedzenie na wzmocnienie

Antybiotyki bez recepty, witaminy na kilogramy. A wszystkie bezpieczne i zdrowe, bo w stu procentach naturalne!

/ 24.11.2009 11:42 POWRÓT DO ARTYKUŁU

Jajko na miękko
Dostarcza sporo cynku. Najwięcej tego pierwiastka zawiera żółtko.

Cynk hamuje namnażanie się wirusów wywołujących infekcje i skraca czas trwania przeziębienia. Minerał ten ma właściwości przeciwzapalne, pomaga też utrzymać odpowiedni poziom witaminy A.

Inne źródła: wątróbka, mięso, ser żółty, ryby, pełnoziarniste pieczywo, nasiona roślin strączkowych, pestki dyni, chude mleko, musztarda z gorczycą.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/25.11.2009 12:06
Na blogu rimmla mozna równeiz poczytac na temat sposobów na wzmocnienie sie jesienia.A to wobec wszedobylskiej grypy jest bardzo wazne.