Jedzenie na wzmocnienie

Antybiotyki bez recepty, witaminy na kilogramy. A wszystkie bezpieczne i zdrowe, bo w stu procentach naturalne!

/ 24.11.2009 11:42 POWRÓT DO ARTYKUŁU

Pęczek marchewki
Pomarańczowy kolor marchwi świadczy o dużej ilości beta-karotenu. To z niego organizm wytwarza witaminę A.

Beta-karoten wzmacnia błonę śluzową jamy ustnej, gardła i krtani. Zdrowa śluzówka utrudnia przenikanie drobnoustrojów do krwi, a dzięki temu zapobiega infekcjom dróg oddechowych.

Inne źródła: dynia, pomidory, morele, brzoskwinie, nektarynki, melon, mango, szpinak, kalafior, brokuły, sałata, cykoria, włoska kapusta oraz botwinka.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/25.11.2009 12:06
Na blogu rimmla mozna równeiz poczytac na temat sposobów na wzmocnienie sie jesienia.A to wobec wszedobylskiej grypy jest bardzo wazne.