Chcę pozbyć się toksyn z organizmu. Jaką diete polecacie?
napisał/a:
ela
2010-01-12 15:32
napisał/a:
Pakusia
2010-01-12 15:46
woda, nic tak nie wypłukuje toksyn. Ja zawsze przeważnie w lecie jak jest gorąco i zmniejsza się łaknienie, robię sobie 3 dniówke o samej wodzie.
napisał/a:
IMJ73
2010-01-12 16:10
Jesc duzo warzyw,owocow,ryb.Pic wode i ziola.
napisał/a:
Tworek
2010-01-12 16:43
Próbowałam kiedyś dietę, ze przez 3 dni jadło się tylko jabłka i piło wodę niegazowaną lub zielona herbatę
napisał/a:
paola83
2010-01-13 00:18
Pij duzo bialej wody niegazowanej - nic tak dobrze nie oczyszcza organizmu z toksyn jak wlasnie woda mineralna. Mozesz wspomoc sie dodatkowo herbatkami. Poza tym zdrowe jedzenie - warzywa, owoce, brak fast-foodow i slodyczy. Staraj sie kupowac zdrowa zywnosc.
napisał/a:
Ineluki
2010-01-16 13:05
Pij hektolitry zielonej herbaty. Zrezygnuj z napjów gazowanych. Są przeróżne diety oczyszczające. NAwet takie co 1 dzien trwają. Ale nie wierz w to. Na pozbycie się toksyn jest potrzebnych conajmniej kilka dni. Należy postawić na owoce i koktajle. Ponadto zawsze do czego tylko się da (nawet po zakończonej diecie) dodawaj kopru włoskiego, ma on niesamowitą moc oczyszczającą i co ważne ogranicz sól (ja zawsze z tym mam najgorzej), która można zastąpić innymi ziołami.
Wklejam Ci tygodniowy plan
DZIEŃ 1. i 2.
ŚNIADANIE (256 kcal)
Sałatka owocowa, filiżanka zielonej herbaty.
II ŚNIADANIE (113 kcal)
Surówka z marchwi i jabłka, szklanka soku wielowarzywnego.
OBIAD (325 kcal)
Zielona zupa, filiżanka herbaty owocowej.
PODWIECZOREK (102 kcal)
Pieczone jabłko.
KOLACJA (215 kcal)
Sałatka z tofu, szklanka herbaty owocowej.
DZIEŃ 3.
ŚNIADANIE (299 kcal)
Musli z owocami i jogurtem, filiżanka zielonej herbaty.
II ŚNIADANIE (130 kcal)
Kromka pieczywa pełnoziarnistego z miodem, szklanka soku grejpfrutowego.
OBIAD (419 kcal)
Ryż z warzywami, szklanka soku pomidorowego.
PODWIECZOREK (125 kcal)
Koktajl truskawkowy.
KOLACJA (234 kcal)
Sałatka z kuskusem, szklanka herbaty z aronii.
DZIEŃ 5.
ŚNIADANIE (307 kcal)
Maślanka (szklanka) z płatkami kukurydzianymi (4 łyżki) i gruszką, filiżanka zielonej herbaty.
II ŚNIADANIE (130 kcal)
Warzywa z dipem czosnkowym.
OBIAD (417 kcal)
Omlet ze szpinakiem, surówka, filiżanka zielonej herbaty.
PODWIECZOREK (123 kcal)
Koktajl malinowy.
KOLACJA (226 kcal)
Kromka chleba chrupkiego z miodem, surówka z marchwi z orzechami, szklanka herbaty z aronii.
DZIEŃ 6.
ŚNIADANIE (300 kcal)
Grzanki z jajkiem i szczypiorkiem, surówka, szklanka zielonej herbaty.
II ŚNIADANIE (96 kcal)
Banan.
OBIAD (410 kcal)
Chłodnik, gotowana fasolka szparagowa (200 g) polana rozpuszczoną margaryną (płaska łyżka), gotowane ziemniaki z koperkiem, filiżanka zielonej herbaty .
PODWIECZOREK (130 kcal)
Szklanka soku grejpfrutowego, 10 orzechów laskowych.
KOLACJA (257 kcal)
Serek z owocami i miodem, szklanka herbaty owocowej.
DZIEŃ 7.
ŚNIADANIE (315 kcal)
Jogurt z musli i truskawkami, filiżanka zielonej herbaty.
II ŚNIADANIE (126 kcal)
Kanapka (chleb chrupki) z pomidorem i szczypiorkiem, szklanka soku marchwiowo - pomarańczowego.
OBIAD (403 kcal)
Zupa z soczewicy, sałatka z pieczarkami, filiżanka zielonej herbaty.
PODWIECZOREK (132 kcal)
Szklanka maślanki (0,5 proc. tłuszczu) i duża brzoskwinia.
KOLACJA (248 kcal)
Dwie kanapki (chleb żytni pełnoziarnisty) z twarożkiem z dodatkiem papryki i szczypiorku, filiżanka zielonej herbaty.
Wklejam Ci tygodniowy plan
DZIEŃ 1. i 2.
ŚNIADANIE (256 kcal)
Sałatka owocowa, filiżanka zielonej herbaty.
II ŚNIADANIE (113 kcal)
Surówka z marchwi i jabłka, szklanka soku wielowarzywnego.
OBIAD (325 kcal)
Zielona zupa, filiżanka herbaty owocowej.
PODWIECZOREK (102 kcal)
Pieczone jabłko.
KOLACJA (215 kcal)
Sałatka z tofu, szklanka herbaty owocowej.
DZIEŃ 3.
ŚNIADANIE (299 kcal)
Musli z owocami i jogurtem, filiżanka zielonej herbaty.
II ŚNIADANIE (130 kcal)
Kromka pieczywa pełnoziarnistego z miodem, szklanka soku grejpfrutowego.
OBIAD (419 kcal)
Ryż z warzywami, szklanka soku pomidorowego.
PODWIECZOREK (125 kcal)
Koktajl truskawkowy.
KOLACJA (234 kcal)
Sałatka z kuskusem, szklanka herbaty z aronii.
DZIEŃ 5.
ŚNIADANIE (307 kcal)
Maślanka (szklanka) z płatkami kukurydzianymi (4 łyżki) i gruszką, filiżanka zielonej herbaty.
II ŚNIADANIE (130 kcal)
Warzywa z dipem czosnkowym.
OBIAD (417 kcal)
Omlet ze szpinakiem, surówka, filiżanka zielonej herbaty.
PODWIECZOREK (123 kcal)
Koktajl malinowy.
KOLACJA (226 kcal)
Kromka chleba chrupkiego z miodem, surówka z marchwi z orzechami, szklanka herbaty z aronii.
DZIEŃ 6.
ŚNIADANIE (300 kcal)
Grzanki z jajkiem i szczypiorkiem, surówka, szklanka zielonej herbaty.
II ŚNIADANIE (96 kcal)
Banan.
OBIAD (410 kcal)
Chłodnik, gotowana fasolka szparagowa (200 g) polana rozpuszczoną margaryną (płaska łyżka), gotowane ziemniaki z koperkiem, filiżanka zielonej herbaty .
PODWIECZOREK (130 kcal)
Szklanka soku grejpfrutowego, 10 orzechów laskowych.
KOLACJA (257 kcal)
Serek z owocami i miodem, szklanka herbaty owocowej.
DZIEŃ 7.
ŚNIADANIE (315 kcal)
Jogurt z musli i truskawkami, filiżanka zielonej herbaty.
II ŚNIADANIE (126 kcal)
Kanapka (chleb chrupki) z pomidorem i szczypiorkiem, szklanka soku marchwiowo - pomarańczowego.
OBIAD (403 kcal)
Zupa z soczewicy, sałatka z pieczarkami, filiżanka zielonej herbaty.
PODWIECZOREK (132 kcal)
Szklanka maślanki (0,5 proc. tłuszczu) i duża brzoskwinia.
KOLACJA (248 kcal)
Dwie kanapki (chleb żytni pełnoziarnisty) z twarożkiem z dodatkiem papryki i szczypiorku, filiżanka zielonej herbaty.