Zupa fasolowa a'la po bretońsku

Święta to czas wyjątkowy, pełen ciepła, radości i spotkań w rodzinnym gronie. To taki moment w roku, kiedy zapominamy o codziennej gonitwie, przyziemnych problemach i z przyjemnością oddajemy się urokom świątecznych tradycji.
/ 07.11.2007 15:49

Zupa fasolowa a'la po bretońsku

Składniki potrzebne do przyrządzenia:

  • 1 szklanka fasoli typu jaś

    Zupa fasolowa a'la po bretońsku

  • koncentrat pomidorowy
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • sól, papryka ostra

Sposób przygotowania:

Gorsza wersja prawdziwej fasolki po bretońsku, ale także smaczna.

Fasolę moczymy kilka godzin w zimnej wodzie. fasolę gotować z dodatkiem ziela angielskiego, listkiem laurowym i solą. Pod koniec gotowania, gdy fasola będzie już miękka dodać koncentrat pomidorowy. przyprawić ostrą papryka i ewentualnie solą.