Ryba w warzywach

Pieczona ryba w warzywach, zgodna z zasadami II fazy diety Dukana.

Ryba w warzywach

 

Składniki potrzebne do przyrządzenia:

Ryba w warzywach

 

  • filet z dorsza,
  • 1 marchewka
  • por
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1/2 papryki zielonej
  • sos sojowy
  • przyprawa do ryb

Sposób przygotowania:

Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, porę przeciąć wzdłuż i posiekać na półtalarki, paprykę pociąć w słupki. Rozmrożoną rybę oprószyć przyprawą do ryb.
Warzywa obgotowujemy do miękkości na odrobinie wody. Gdy warzywa ostygną zalać je sosem sojowym. Przyprawić ewentualnie solą i pieprzem. Na folię aluminiową wykładamy warzywa, następnie filet rybny i na niego resztę warzyw. Szczelnie zawijamy folię i pieczemy w piekarniku w 200 stopniach przez około 30 minut.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/6 lat temu
Bardzo lubię ryby :)