Racuchy z białym serem i dżemem

Racuchy na słodko z białym serem i dżemem, zgodne z zasadami diety Montignaca.
/ 23.07.2012 06:15

Racuchy z białym serem i dżemem

Składniki potrzebne do przyrządzenia:

 

 

  • 200 ml mleka

    Racuchy z białym serem i dżemem

  • łyżeczka fruktozy
  • 25 g drożdży
  • 1 białko
  • 100 g mąki pszennej typ 1850
  • szczypta soli
  • ser chudy 0%,
  • dżem z fruktozą

Sposób przygotowania:

Kruszymy drożdże, zalewamy ciepłym mlekiem, z fruktozą, łyżeczką mąki, mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Białka ubijamy na pianę. Do osobnej miski dajemy mąkę i sól, dodajemy drożdże i ubite białko, mieszamy dokładnie na jednolitą masę. Wylewamy na patelnię skropioną oliwą, jak się zrumieni obracamy na drugą stronę.

Biały ser mieszamy z dżemem lub owocami i podajemy z racuchami.