Pulpety z fasoli

Pulpety z fasoli.

Kotlety z fasoli

Składniki potrzebne do przyrządzenia:

 

  • 1/2 kg białej fasoli typu Jaś

    Pulpety z fasoli

  • 2 jaja
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Fasolę namoczyć dnia poprzedniego, najlepiej przez całą noc.. Ugotować w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolę odcedzić i zmiksować w blenderze na jednolitą masę.

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć. Zeszkloną cebulę dodać do masy fasolowej, dodać oliwę, jajka
Fasolę połączyć z cebulą, tłuszczem jajami i natką. Doprawić solą i pieprzem, formować pulpeciki i smażyć na rumiano.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)