Przyprawa a'la "wegeta" MM

Uniwersalna przyprawa do zup, sosów i innych potraw, zgodna z zasadami diety Montignaca.

Przyprawa a'la "wegeta" MM

Składniki potrzebne do przyrządzenia:

 

 

 

 

  • szklanka soli morskiej

    Przyprawa a'la

  • 2 łyżeczki kurkumy
  • 200 g korzenia pietruszki
  • 200 g selera
  • 200 g cebuli
  • 200 g pora
  • 3 łyżki suszonej natki pietruszki
  • 1 łyżka fruktozy

Sposób przygotowania:

Pietruszkę i seler obieramy, myjemy i trzemy na tarce na grubych oczkach. Cebulę kroimy w piórka, pora w talarki. Układamy warzywa na blaszce do pieczenia i suszymy w piekarniku nagrzanym do około 50 stopni, przy uchylonych drzwiczkach. Wysuszone warzywa miksujemy, wraz z suszoną natką i solą, przesypujemy do słoika, całość dokladnie mieszamy.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)