Omlet z tuńczykiem

Pokroić warzywa w drobną kostkę, tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić delikatnie widelcem. Do miski wbić jajka i roztrzepać.

Omlet z tuńczykiem

Składniki potrzebne do przyrządzenia:

 

 

 

  • puszka tuńczyka w sosie własnym

    Omlet z tuńczykiem

  • pół średniej cebuli
  • 2 jajka
  • ulubione przyprawy
  • sól i pieprz
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Pokroić warzywa w drobną kostkę, tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić delikatnie widelcem. Do miski wbić jajka i roztrzepać. Dodać cebulę, tuńczyka i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać i obustronnie usmażyć na patelni teflonowej posmarowanej lekko tłuszczem. Na końcu posypać posiekanym szczypiorkiem

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)