Mięsne muffiny

Muffinki z mięsem? Dlaczego nie? Doskonale na śniadanie, kolację, czy przekąskę.

Mięsne muffiny

Składniki potrzebne do przyrządzenia:

 

 

  • 2 piersi z kurczaka

    Mięsne muffiny

  • 100 g żółtego sera
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • majonez
  • sól, pieprz
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Przyprawić solą i pieprzem.Paprykę i ser pokroić w kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekać.
Filety rozbić tłuczkiem, podzielić na kwadraty 5cmx5cm. Przyprawić.
Kwadraty mięsa wkładamy do foremek do muffinek, tak aby brzegi lekko wystawały. Na środek wkładamy pieczarki, ser, paprykę i posypujemy natką. Wystające kawałki mięsa zakładamy na siebie, tak aby zakryły nadzienie. Wierzch smarujemy majonezem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 - 40 minut.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/6 lat temu
Majonez do piekarnika? Toż to czysta droga do nowotworu!