- 2 kromki chleba pełnoziarnistego cienko posmarowane miękką margaryną
- Twarożek (½ kostki chudego twarogu rozgnieść z 2 łyżkami jogurtu naturalnego i wymieszać z 3 rzodkiewkami pokrojonymi w plasterki i 2 łyżkami posiekanego szczypiorku)
- 1 średni pomidor
- Szklanka zielonej herbaty bez cukru
Shake truskawkowy (Szklankę kefiru zmiksować z ½ szklanki truskawek lub malin (świeżych lub mrożonych) i 1 łyżeczką miodu) + 1 kromka pieczywa ryżowego
Obiad
- Grillowana pierś z kurczaka (Pierś z kurczaka 120g posmarować odrobiną oliwy, przyprawić solą i grubo mielonym pieprzem i grillować lub smażyć na patelni teflonowej przez kilka minut z każdej strony)
- Ziemniaki tłuczone na zielono (3 średnie ziemniaki obrać, ugotować, rozgnieść z ząbkiem czosnku i 2 łyżkami mleka i wymieszać z 1 łyżeczką siekanego świeżego koperku i 1 łyżeczką siekanej natki pietruszki)
- 3 duże łyżki surówki z marchwi i jabłka
- Szklanka zielonej herbaty bez cukru
średni grejpfrut, 1 łyżka pestek dyni lub słonecznika lub orzechów
Kolacja
Pomidor faszerowany tuńczykiem
Odciąć koniec 1 dużego pomidora i usunąć pestki. Posolić i odstawić do góry dnem, tak aby odciekł płyn. 75g tuńczyka w sosie własnym rozdrobnić z 1 łyżeczką oliwy i 2 łyżkami soku z cytryny i wymieszać z 2 łyżkami rozmrożonej kukurydzy, 1 łyżeczką szczypiorku i odrobiną estragonu, pieprzu i słodkiej papryki. Pomidor wypełnić farszem i wstawić na godzinę do lodówki. Zjeść z 1 kromką chleba pełnoziarnistego. Szklanka zielonej herbaty bez cukru.