zioła

Z doniczki na talerz, czyli jak hodować zioła?

Do czego najlepiej dodawać zioła? Do wszystkiego! Ciepłe dania, kanapki, a nawet desery i napoje zyskają dzięki nim ciekawszy smak, a żołądek dostanie dodatkowe wsparcie, bo wszystkie zioła działają dobrze na trawienie.

Świeże zioła są najlepsze – przekonuje nasz ekspert od zdrowego i szybkiego gotowania, Tomek Woźniak. I jak zwykle dobrze znane zioła wykorzystuje w nieco inny sposób niż powszechnie znane. Majeranku, zwykle używanego do mięs, by stało się aromatyczne i soczyste i bez którego nie sposób wyobrazić sobie grochówki, nasz kucharz użył do... musli! 
 
Mniej znana rukiew wodna, wyróżniająca się lekko pieprzowym smakiem z nutą słodyczy, może być doskonałym dodatkiem do sycącej kaszy – mamy nadzieję, że dzięki naszym przepisom będziesz jadać ją częściej, tak jak bazylię, tymianek czy miętę. 
Podziel się: