Polki.pl
kom. (0)

Zrazy wołowe

Składniki

  • 50 dag udźca wołowego
  • 5 dag boczku wędzonego w cienkich plasterkach
  • cebula
  • kiszony ogórek
  • pół szklanki śmietany 12-proc.
  • musztarda
  • mąka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w poprzek włókien na 4 plastry, rozbić tłuczkiem, posolić.

Cebulę obrać, pokroić w piórka. Ogórek kiszony pokroić w paski. Każdy plaster mięsa posmarować musztardą i ułożyć na nim plasterek boczku, kawałek cebuli, ogórka. Zwinąć zrazy, obwiązać nitką, obsmażyć na oleju. Zalać wodą, śmietaną wymieszaną z mąką i doprawioną solą oraz pieprzem.

Zagotować i dusić na małym ogniu pod przykryciem mniej więcej 40 minut.




Oceń 5,00 / 1

Zupa cebulowa - Kasia gotuje z Polki.pl

 
 

Zobacz także

 
 

Podobne w temacie Wołowina

  • Domowy kebab z grilla Domowy kebab z grilla Niepowtarzalny smak domowego kebabu - pomysł na pyszne danie z grilla!
  • Szaszłyki prawdziwych piratów Szaszłyki prawdziwych piratów W 100 ml wody ugotuj Bulionetkę Knorr, a następnie wystudź. Zetrzyj marchew. Mięso mielone wymieszaj z...
  • Wołowy kociołek Wołowy kociołek Wołowinę kroimy w kostkę i smażymy na gorącym tłuszczu. Dodajemy czosnek, pokrojone w paski papryki,...
  • Gulasz cebulowy Gulasz cebulowy Obierz cebulę i czosnek, następnie posiekaj. Podsmaż na gorącym tłuszczu ok. 7 minut. Przełóż do...

Skomentuj Zrazy wołowe

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się

Podobne do Zrazy wołowe

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl


Forum Przepisy kulinarne