POLECAMY

Wyniki morfologii i Ob

napisał/a: juku22 , 2011-05-27 14:23
Leukocyty 10,3 ( 3,8-10) H
Erytrocyty 4,2 (3,7-5,1)
Hematokryt 37 (37-47) L
Hemoglobina 13,0 (12,0-16,0)
MCV 88 (80-99)
MCH 31 (27-35)
MCHC 35,2 (32,0-37,0)
PŁYTKI 253 (140-440)
LIMFOCYTY 19 (20-45) L
inne (Eo, Bazo, Mono) 10 ( 6-12)
Neutrofile % 72 ( 40-70) H
limfocyty 1,9 ( 1,4-3,5)
Inne (Eo, Bazo, Mono) 1,0 ( 0,3-1,5)
neutrofile 7,4 (2,5-7) H
RDW-CV 14 ( 12-15)
PDW 10 (9-17)
MPV 8,72 (9,0-13) L
P-LCR 17 (13-43)
OB 17 ( 2-15) H
Prosze o interretacje, dodam ze w dniu robienia badan byla lekko przeziebiona, malam afte w buzi
napisał/a: Butterfly:) , 2011-05-27 15:22
W wynikach Twoich badań nie ma nic niepokojącego. Obraz może wskazywać na zwykłą infekcję. Podniesione OB to oznaka toczącego się stanu zapalnego (może być spowodowane przeziębieniem albo też aftą), a na infekcje bakteryjna wskazują przede wszystkim podniesione limfocyty.
napisał/a: juku22 , 2011-05-27 16:48
dziekuje za szybka odpowiedz limfocyty sa w normie tylko procentowe mniskie, natomiast wysokie mam leuckocyty:)
napisał/a: Butterfly:) , 2011-05-27 21:33
Przepraszam bardzo za przejęzyczenie! Oczywiście chodziło o leukocyty! :)
napisał/a: juku22 , 2011-05-28 07:48
tak myslalam :)
Kurcze minal niecaly tydzien od poprzedniego przeziebienia a ja znow chora, strasznie boli mnie prawy migdal az spac nie moge;/ wczoraj mialam stan podgoraczkowy cos sie dzieje ze mna zlego, nie wiem czy to moze miec cos wspolnego ale mam wysokie przeciwciala tarczycowe jedne ponad 1000 a norma do 35 a drugie 63,79 przy normie do 4,11.
dziekuje jeszcze raz za odpowiedz;)