POLECAMY

Wyniki badan ze szpitala w UK a zakrzepica?

napisał/a: bartoo2020 , 2017-05-10 21:54
Mam 29 lat. Problem z bólami w klatce piersiowej, silne pieczenie w klatce miedzy mostkiem a szyja trwajace ok godzine czasu po małym wysiłku. Ukłucia w klatce z lewej strony czasem z prawej - nie wiem od czego zależne. Dziś bol prawej łydki ok 3-4 h. Czy może ktoś zinterpretować wyniki krwi z Angielskiego szpitala z wczoraj? Zapewne są inne oznaczenia/nazwy ale proszę o pomoc. Kilka dni wczesniej duszności, pocenie się w nocy, osłabienie organizmu i bóle w klatce - plucach. EKG 3 razy wczoraj podczas spoczynku ok. Prześwietlenie płuc według doktor ze szpitala wczoraj czysciutkie. Nie znaleźli przyczyny... Ja się Zastanawiam nad zakrzepica... Trwa to wszystko ponad tydz. Wczesniej było inaczej teraz tez. Ogólnie ciśnienie krwi mam wysokie 150/90 podczas spoczynku. Cos jest nie tak jestem pewien. Mam próchnicę w zębach. Ponizej wyniki krwi z wczoraj:
Hemoglobin 168 130-170
Red cell count 5.54 4.40-5.80
PCV 0.47 0.37-0.50
Mcv 84.7 80-99
Mch 30.3 26.0-33.5
MCHC 358 300-350
RDW 12.4 11.5-15.0
Platelet count 255 150-400
MPV 9.5 7.0-13.0
White cell count 7.9 3.0-10.0
Neutrophilis 65.3%5.2 2.0-7.5
Lymphocytes 27.1%2.1 1.5-4.0
Monocytes 6.2%0.5 0.2-1.0
Eosinophilis 0.9%0.0 0.0-0.1
Basophilis 0.5%0.0 0.0-0.1
BONE PROFILE
Alkaline phosphatase (total) 48 30-130
Albumin 52 35-50
Calcium 2.47 2.15-2.55
Calcium (adjusted) 2.39 2.20-2.60
Phosphate 1.06 0.80-1.50
C-REACTIVE PROTEIN 90
TROPONIN T
High sensitivity Troponin T 5 0-14
D DIMER
Wells score 0
D-dimers 202 0.00-500


Sporo tego. Dziękuje z gory jeśli ktos spróbuje to ogarnąć.

Pozdrawiam