POLECAMY

Wyniki badań - niedoczynność, udać się do endokrynologa?

napisał/a: zhiqiang , 2017-01-07 09:53
Witajcie, zastanawiam się czy udać się z wynikami do endokrynologa czy powtórzyć badanie za 2-3 miesiące i wtedy zdecydować czy się udać o ile się nic nie zmieni?

mam 21 lat, jestem aktywny fizycznie, jestem szczupły i prowadzę zdrowy tryb życia(dieta, bez nałogów)

Wyniki badań:

Tarczyca:
FT3 3.42 pmol/l (3.95 - 6.8) -
FT4 15.85 pmol.l (12 - 22)
TSH 4.11 ulU/ml (0.27 - 4.2) ?

Wątroba
ALT 19.3 U/L (
moderator djfafa
napisał/a: djfafa , 2017-01-08 10:30
A powód robienia badań i kim jest pacjent?
napisał/a: zhiqiang , 2017-01-08 10:53
postanowiłem, że raz na rok będę wykonywał sobie takie badania, jakiś konkretnych objawów nie mam, w miarę OK się czuje, jednak ta tarczyca mnie niepokoi czy powinienem się tym teraz zainteresować czy poprawić jeszcze odżywianie i ponowić badania za 2-3 msc?

W jakim sensie > kim jest pacjent?