POLECAMY

podwyższone wyniki morfologii

napisał/a: pytanie23 , 2017-12-06 15:02
(23l) Witam, ostatnio robiłem badania krwi, ponieważ działy się dziwne rzeczy z moim ciałem, które mogły wskazywać na nadczynność tarczycy. Wynik TSH 3 wyszedł w normie 1,18 mlU/l (0,27-4,2), ale za to:
MCH 31,3 (27-21)
MCHC 36,7 (32-36)
P-LCR 50,3 (13-43)
MPV 13,2 (9,6-12)
ps. płytki krwi w normie 143 (130-400)
Czy są to wyniki które mogą coś oznaczać i którymi powinienem się bliżej zainteresować?
moderator djfafa
napisał/a: djfafa , 2017-12-07 21:46
pytanie23 napisal(a): (23l) Witam, ostatnio robiłem badania krwi, ponieważ działy się dziwne rzeczy z moim ciałem, które mogły wskazywać na nadczynność tarczycy. Wynik TSH 3 wyszedł w normie 1,18 mlU/l (0,27-4,2), ale za to:
MCH 31,3 (27-21)
MCHC 36,7 (32-36)
P-LCR 50,3 (13-43)
MPV 13,2 (9,6-12)
ps. płytki krwi w normie 143 (130-400)
Czy są to wyniki które mogą coś oznaczać i którymi powinienem się bliżej zainteresować?


Jak morfologia jest ok. to takie przesunięcia nie mają większego znaczenia.