POLECAMY

Niskie TSH

napisał/a: Gatz , 2018-01-06 10:00
Witam, chciałbym zapytać jakie badania powinienem zrobić przed wizytą u endokrynologa. Z badań okresowych wyszło bardzo niskie TSH i wysokie ALAT w surowicy. Wiem, że na pewno FT3 i FT4 ale czy coś oprócz tego jest wskazane przed pierwszą wizytą?
moderator djfafa
napisał/a: djfafa , 2018-01-09 20:29
Niskie to znaczy jakie? Masz jakieś objawy pasujące do nadczynności tarczycy?
napisał/a: Gatz , 2018-01-10 20:07
Pytanie z pierwszego posta raczej nieaktualne bo dziś odebrałem wyniki.
Niskie TSH tj.
napisał/a: Gatz , 2018-01-10 20:24
Ok. na Firefoxie ucina mi posty po użyciu Entera, proszę moderatora o usunięcie dwóch powyższych postów... Spróbuję poraz ostatni, wyniki już mam, TSH wyszło takie samo jak 3 miesiące temu tj. 0,01 przy normie 0,4-4; FT4 3,79 przy normie 0,8-1,8 oraz FT3 12,72 przy normie 2-4,4. Ponadto próba ischemiczna wyszła pozytywnie. Objawów nadczynności o których można wyczytać w internetach mam mnóstwo, pytałem ze wzgledu na to, że wizyta nie należy do tanich a chciałbym uzyskać więcej niż tylko polecenie zrobienia badań...
moderator djfafa
napisał/a: djfafa , 2018-01-12 09:53
Wymagasz pilnej konsultacji endokrynologicznej, bo nadczynność jest dość znaczna.
Na tą chwilę nie potrzebujesz innych wyników aby lekarz zaczął leczenie.