POLECAMY

nie mogę schudnąć / wyniki badań/

napisał/a: baran_czy_banan , 2017-11-13 23:24
witajcie,
mam od kilku lat problem ze zrzuceniem balastu. ważę ok. 94kg przy wzroście 180cm lekkie umięśnienie przykryte sadełkiem. kilka lat trenuję siłowo. próbowałem już różnych diet zbilansowanych, wysokowęglowodanowych, niskowęglowodanowych...
w ostatnim okresie odżywiałem się głównie białkiem i tłuszczem pochodzenia zwierzęcego (udka z kurzczaka, karkówka, łopatka). obecnie zmieniłem strategie i wszedłem na wyższe węgle wystartowałem z kaloryką 2600-2700 4siłowe + 2x jakiś metaboliczny ale tutaj pewnie za bardzo nie nakręcam nawet spalania, bo muszę jeszcze wyrobić kondycję + 2x kardio zacząłem od 30min.
no i nie idzie...
nie wiem już jak podejść do sprawy bo wydaje mi się, że przy zachowaniu diety (nie jem w tygodniu nic przetworzongo, w weekend czasmi coś wpadnie ale zazwyczaj w podanym limicie kcal + alko, ale tylko w weekendy) powinienem przynajmniej jakoś oscylować w granicach szczuplej sylwetki ,a mam 15kilo nadwagi i tłuszcz moge rękoma z brzucha odciągać...
moje wyniki tarczycy:
TSH 1,295 µIU/ml 0,350 4,940 N
FT3 2,64 pg/ml 1,71 3,71 N
FT4 1,03 ng/dl 0,70 1,48 N
anty-TPO
napisał/a: baran_czy_banan , 2017-11-13 23:25
anty-TPO
napisał/a: baran_czy_banan , 2017-11-13 23:26
anty-TPO
napisał/a: baran_czy_banan , 2017-11-13 23:26
baran_czy_banan napisal(a): anty-TPO

jak widać w normie... TSH najlepsze od kiedy badam (6lat, zazwyczaj mam koło 2.1) ale jest grubszy niż byłem.
ogólnie jestem w stanie zmusić organizm do chudnięcia ale jest to skrajnie wyczerpujące. W zeszłym roku zbiłem wagę o jakieś 4-5kilo ale dalej daleko mi było do sylwetki wyrzeźbionej a robiłem 4-5siłowych treningów + przynajmniej tyle samo sesji kardio 40-50minutowych. na UD2.0
nie da się w ten sposób zaplanować redukcji, ponieważ 3-4-5tygodni i jestem już wykończony... a w internecie widzę dziewczyny, który się redukują na 2tyś kalorii i są połowę ode mnie lżejsze XD

i teraz pytanie: może warto zbadać rt3? może jest ktoś w stanie nakierować mnie gdzie szukać przyczyny/ polecić badnia, które powinienem wykonać/ żebym mógł zejść do tego ludzkiego poziomu otłuszczenia...
czy może już taka moja uroda, że muszę jeść jak mysz żeby móc powiedzieć "dociąłem"..
dodam, że testa mam w normie, ale nisko Testosteron 385,07 ng/dl 142,39 923,14
trenuję ciężko na wolnych ciężarach.

ps. ogólnie zauważyłem pewne zjawisko, nie wiem czy trafne, że niezależnie od tego ile ważę tak samo ciężko mi się odchudzać. na studiach ważyłem ok. 86kilo i też mi ciężko szło; teraz ważę więcej jem podobnie, mam większą nadwagę a wcale nei jest mi łatwiej zrzucić ten większy balast.

djfafa liczę na twoją wypowiedź
pozdr:)
napisał/a: baran_czy_banan , 2017-11-13 23:29
wyniki raz jeszcze bo ścięło mi wstawianego posta
TSH 1,295 µIU/ml 0,350 4,940 N
FT3 2,64 pg/ml 1,71 3,71 N
FT4 1,03 ng/dl 0,70 1,48 N
anty-TPO
moderator djfafa
napisał/a: djfafa , 2017-11-14 12:38
Tarczyca pracuje prawidłowo i ten trop raczej nie jest prawidłowy.

Może problem leży w diecie albo innych hormonach (kortyzol, insulina, testosteron).