POLECAMY

Interpretacja Wyników

napisał/a: Dronix, 2017-04-15 11:35
Witam Proszę o interpretacje wyników

Dziękuje
napisał/a: Dronix, 2017-04-15 11:37
..
moderator djfafa
napisał/a: djfafa, 2017-04-15 12:26
Wyniki bardzo dobre.
napisał/a: yymleko, 2017-05-07 01:51
Wyniki dla 23-letniej kobiety, robione tuż po miesiączce, 1,5 miesiąca po odstawieniu doustnych środków antykoncepcyjnych. O tarczycy była rozmowa w innym wątku, że może lekka niedoczynność. Mam anemię mikrocytarną stwierdzoną w 18 roku życia (wtedy miałam pierwsze w życiu badanie krwi z powodu przebytej mononukleozy). Boję się jednak, że mam za dużo płytek krwi, jak patrzyłam na wyniki innych ludzi, to mieszczą się one w DOLNEJ granicy normy, moje od kiedy pamiętam są bliżej górnej. Czy powinnam się niepokoić?

WBC 5,9 [4,0-10,0]
RBC 4,98 [4,0-5,20]
HGB 12,1 [12,0-16,0]
HCT 38,4 [36,0-45,0]
MCV 77,1 [78,0-98,0]
MCH 24,3 [27,0-34,0]
MCHC 31,5 [31,0-36,0]
PLT 361 [150-400]

Wzór odsetkowy krwinek białych
gran. obojętn. o jądrze podzielonym 38%
gran. kwasochłonne 2%
monocyty 15%
limfocyty 45%

Biochemia
AST 19 [