POLECAMY

Immunochemia interpretacja wyniku

napisał/a: anetakozlakowska, 2010-01-07 18:55
Witam nigdy wcześniej nie miałam problemów z tarczycą. Czy wyniki wskazują na niedoczynność czy nadczynność ??? Dodam, że ostatnio chudnę, wypadają mi włosy i czuję się ciągle senna.
Bardzo proszę o interpretację wyniku. Z góry dziękuję pozdrawiam anetta

wynik j.m. wartość referencyjna

TSH
moderator djfafa
napisał/a: djfafa, 2010-01-07 19:47
anetakozlakowska napisal(a):Witam nigdy wcześniej nie miałam problemów z tarczycą. Czy wyniki wskazują na niedoczynność czy nadczynność ??? Dodam, że ostatnio chudnę, wypadają mi włosy i czuję się ciągle senna.
Bardzo proszę o interpretację wyniku. Z góry dziękuję pozdrawiam anetta

wynik j.m. wartość referencyjna

TSH
napisał/a: kincz, 2010-02-25 20:39
Witam . Chciałabym prosić o 'interpretacje' mojego wyniku badania.
Ostatnio byłam w szpitalu na serce ponieważ nie czułam się najlepiej, dodatkowo byłam codziennie senna , słaba , blada i w szpitalu zemdlałam dwa razy. Badania wykazały, że mam pobudzenia ortostatyczne , pobudzenia łącza a-v -sama nie wiem co mi jest. Póżniej zrobiona mi badania na tarczycę wynik jest następujący :
TSH: 1.883 norma : 0.340-5.600
dodatkowo się bardzo pocę.Proszę o pomoc
napisał/a: KATERINA, 2010-02-25 21:37
Jaka była morfologia
ob?
Hormony inne były spr. TSH nie jest złe -zależy też jakie są pani problemy i czy jakieś podpadają pod złą prace tarczycy. Można zrobić ft4 i ft3
napisał/a: kincz, 2010-03-08 18:21
Badania w szpitalu wykazały:
-CKMB: 19.o U/l
-Mocznik: 32.0 mg%
-ALAT:16U/l AspAT: 25U/l
-Glukoza: 100.0 mg%
-ASO: 517.o IU/ml
-CPR: o.23mg/l
napisał/a: KATERINA, 2010-03-08 20:53
kincz napisal(a):Badania w szpitalu wykazały:
-CKMB: 19.o U/l
-Mocznik: 32.0 mg%
-ALAT:16U/l AspAT: 25U/l
-Glukoza: 100.0 mg%
-ASO: 517.o IU/ml
-CPR: o.23mg/l


NORMY!!!!!!!!!
napisał/a: kincz, 2010-03-13 18:01
Byłam u lekarza i się dowiedziałam ...
i to nie są normy....
napisał/a: KATERINA, 2010-03-16 12:41
kincz napisal(a):Byłam u lekarza i się dowiedziałam ...
i to nie są normy....


Ależ oczywiście, że nie są bo ja nie powiedziałam pani, że jest ok odnośnie badań tylko prosiłam o podanie NORM {wartości referencyjnych} do pani badań - w zasadach forumowych i w co 2 poście ma pani prośby o podawanie norm do {swych} wyników ponieważ każde lab. ma inne ale cóż - próżne trudy. Na priva jak mi pani przesłała też prosiłam o podanie norm. Także .........
napisał/a: sarutek, 2010-10-25 17:05
mam 13 lat. TSH 1.1234 uIU/ml N: 0.35-4.94
moderator djfafa
napisał/a: djfafa, 2010-10-25 20:56
sarutek napisal(a):mam 13 lat. TSH 1.1234 uIU/ml N: 0.35-4.94


Ale chcesz o coś zapytać?
napisał/a: sarutek, 2010-10-26 17:20
no tak zapomniałam. czy wszystko jest oki z tym wynikiem ?
moderator djfafa
napisał/a: djfafa, 2010-10-26 19:44
Wynik jak najbardziej prawidłowy.