Prozdrowotne działanie piwa

Antybiotyki blokują rozkład alkoholu zostawiając w organizmie trujące półprodukty
Piwo jest wyjątkowo naturalnych produktem – organizm przyswaja je w 95%. Jakie właściwości prozdrowotne ma ten złocisty trunek?
/ 07.05.2011 00:01
Antybiotyki blokują rozkład alkoholu zostawiając w organizmie trujące półprodukty

Piwo, produkowane z naturalnych składników, takich jako woda, zboża i drożdże, zawiera szereg witamin i składników mineralnych: witaminę B, E i A, żelazo, fosfor, wapń, potas i magnez. Obecny w piwie chmiel ma działanie bakteriobójcze. Spożywanie piwa – oczywiście w umiarkowanych ilościach – może wspomóc pracę układu moczowego, zapobiegać tworzeniu się kamieni nerkowych, zmniejsza też ryzyko zawału i choroby wieńcowej.

Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

Redakcja poleca

REKLAMA