20 dag owoców (np. rozmrożonych i osączonych truskawek, brzoskwiń z puszki)
Przygotowanie:
Masło roztop w garnku, wlej 400 ml wody, zagotuj. Zdejmij z ognia, wsyp od razu całą mąkę i dokładnie wymieszaj, tak by nie powstały grudki. Dodaj szczyptę soli. Ostudź. Do schłodzonej masy dodawaj pojedynczo jajka, zmiksuj. Wrzuć drobno posiekane orzechy i wymieszaj. Przełóż masę do szprycy cukierniczej i wyciśnij na wyłożonej pergaminem tortownicy pierścień. Piecz około 25 minut w temperaturze 200 stopni, aż ciasto będzie rumiane. Ostudź.
Schłodzoną kremówkę ubij z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym.Ciasto parzone przekrój w poprzek na pół. Dolną część wypełnij kremem i pokrojonymi owocami, przykryj górną częścią. Schłodź. Oprósz cukrem pudrem.