Udka faszerowane pieczarkami

Nasz hit - pomysł na pyszny obiad!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Udka faszerowane pieczarkami
www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 8
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 pałek z kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 łyżki bułki tartej
  • mielona papryka
  • 2 łyżki masła
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na udka z pieczarkowym farszem!

  1. Kości w pałkach odkrój od mięsa w ten sposób, aby można je było usunąć ze środka udka.
  2. Odetnij nożycami do drobiu.
  3. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, pieczarki na połówki.
  4. Podsmaż razem na maśle.
  5. Posól i posiekaj.
  6. Wnętrza udek oprósz solą, pieprzem i papryką, nadziej farszem.
  7. Zszyj bawełnianą nicią.
  8. Najpierw obsmaż mięsne ,,paczuszki" na rozgrzanym oleju, a następnie podlej odrobiną wody, przykryj pokrywką i duś około 20 minut.

Sprawdź inne przepisy na dania z kurczaka:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)