Szynka nadziewana ryżem

Z dodatkiem suszonych pomidorów!

Weronika Kwaśniak / 9 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Szynka nadziewana ryżem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1,5 kg szynki wieprzowej
  • 30 dag mięsa mielonego
  • 2/3 szklanki ugotowanego ryżu
  • mała cebulka
  • jajko
  • 10 suszonych pomidorów w oliwie
  • sól
  • pieprz
Sałatka z brązowym ryżem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na szynkę nadziewaną ryżem!

  1. Mięso umyj i ostrym nożem wytnij w nim dużą kieszeń.
  2. Natrzyj w środku solą i pieprzem.
  3. Cebulkę obierz i pokrój w drobną kostkę.
  4. W misce wymieszaj mięso mielone, cebulkę, jajko, ryż, sól i pieprz.
  5. Na koniec dodaj osączone z oliwy pomidory.
  6. Przygotowaną masę włóż do środka szynki.
  7. Otwór zepnij lub zaszyj. Jeśli cały przygotowany farsz nie zmieści się do środka szynki, możesz z niego usmażyć mielone kotleciki.
  8. Szynkę natrzyj z wierzchu solą i pieprzem.
  9. Włóż do foliowego rękawa do pieczenia, polej oliwą z pomidorów i zepnij spinkami.
  10. Wstaw do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i piecz około 90 minut.

Zobacz więcej przepisów na pyszne mięsa:

Schab w skorupce musztardowej - przepis
Polędwiczki w cieście - przepis
Mostek z jajkiem - przepis
Faszerowana pieczeń z indyka - przepis

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)