Sernik z bakaliami w czekoladzie

Sernik... Kto z nas potrafi sobie wyobrazić święta bez tego pysznego ciasta? To już tradycja, że sernik pojawia się na naszych wielkancocnych stołach!

DRUKUJ PRZEPIS
Sernik z bakaliami w czekoladzie
A. Rogalski
Liczba porcji: 10
Czas wykonania: 90 min
Ilość kalorii: 250 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 60 dag sera mielonego
  • 4 jajka
  • 2 łyżki budyniu waniliowego
  • szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • 15 dag kolorowych kandyzowanych skórek
  • skórka otarta z cytryny
  • sok z jednej cytryny
  • szczypta proszku do pieczenia

Dodatkowo:

  • gotowa polewa czekoladowa
  • 5 dag płatków migdałowych
  • 5 dag kolorowych kandyzowanych skórek
Sernik w malinowej glazurze - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Cukier i cukier waniliowy zmiksuj z żółtkami, dodaj ser, budyń, proszek, skórkę i sok z cytryny. Białka ubij na pianę, wlej do masy, wymieszaj, wsyp kandyzowane skórki.
  2. Okrągłą formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę serową. Piecz ok. 75 minut (170 st.), aż sernik nabierze koloru ciemnego złota. Upieczony lekko ostudź, zdejmij papier.  Polej polewą, posyp płatkami migdałowymi i skórką.

Zobacz także inne przepisy na wspaniały sernik!



DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)