Schab w skorupce musztardowej

Z dodatkiem ziół!

Weronika Kwaśniak / 9 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Schab w skorupce musztardowej
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg schabu środkowego bez kości
  • 3 ząbki czosnku

Na masę musztardowo-ziołową:

  • 3 łyżki posiekanych ziół
  • 2 łyżki oliwy lub oleju
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 10 dag musztardy
  • szklanka tartej bułki
  • jajko
  • sól
  • pieprz
Wielkanocna sałatka z brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na schab w skorupce musztardowej!

  1. Schab opłucz, osusz papierowymi ręcznikami.
  2. Natrzyj zmiażdżonym w prasce czosnkiem, solą, pieprzem i oliwą.
  3. Odstaw na 4 godziny w chłodne miejsce.
  4. Mięso włóż do rękawa foliowego do pieczenia.
  5. Piecz około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.
  6. Mięso wyjmij z piekarnika i rękawa, lekko przestudź.
  7. Z tartej bułki, jajka, musztardy, oleju, śmietany i posiekanych ziół zrób gęstą masę.
  8. Obłóż nią schab.
  9. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz, aż skorupka stanie się rumiana.

Zobacz więcej przepisów na mięsa:

Szynka z cytryną i ziołami - przepis
Rolada z farszem z bazylii - przepis
Jak zrobić polędwiczki w panierce?
Polędwiczki z malinami - przepis
Wieprzowina curry - przepis

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)