Sałatka z krewetkami

Sałatka z krewatkami, szpinakiem i kaparami nadaje się idealnie na przekąskę - nie tylko podczas świąt wielkanocnych!

DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka z krewetkami
A. Rogalski
Czas wykonania: 10 min
Ilość kalorii: 150 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 18 dużych podgotowanych krewetek
  • garstka listków szpinaku
  • 3 porwane listki sałaty lodowej lub rzymskiej
  • kawałek pora długości 3 cm pokrojony w cienkie talarki (biała część)
  • 2 pomidory pokrojone w ćwiartki
  • łyżeczka kaparów
  • 6 łyżek oliwy
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka płynnego miodu
  • sól
  • pieprz
Sałatka z krewetkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Do salaterki włóż krewetki, szpinak, liście sałaty, por, pomidory i kapary. Delikatnie wymieszaj.
  2. W niewielkiej miseczce wymieszaj na gładki sos oliwę z sokiem z cytryny i miodem. Delikatnie dopraw solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polej sałatkę z krewetkami, lekko wymieszaj.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)