Sałatka z fetą i rzodkiewką

Orzeźwiająca sałatka w sam raz do wędlin czy mięsiwa
/ 23.03.2010 13:26
Składniki:
- pęczek rzodkiewek
- 2 garście rzeżuchy
- 3 jajka
- opakowanie sera feta
- młody por
- 3 łyżki majonezu dekoracyjnego
- sól
- kolorowy pieprz

Sposób wykonania:

1. Rzodkiewki opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki.

2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić na ćwiartki lub ósemki.

3. Por oczyścić, pokroić w talarki. Rzeżuchę przebrać, opłukać, osuszyć.

4. Ser feta pokroić w kostkę.

5.  Wszystkie składniki wymieszać, oprószyć kolorowym pieprzem i solą. Podawać z majonezem.

Wielkanocne przepisy - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA