Rolada z indyka faszerowana kaszą

Delikatne mięso indyka z apetycznym farszem.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Rolada z indyka faszerowana kaszą
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 80 min
Ilość kalorii: 310 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 1,2 kg piersi z indyka
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • sok i skórka starta z cytryny
  • 6 suszonych podgrzybków
  • cebula
  • łyżeczka masła
  • 2 szklanki ugotowanej kaszy krakowskiej
  • jajko
  • olej
  • sól
  • pieprz
Wielkanocna sałatka z brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na roladę z indyka!

  1. Mięso rozbij kuchennym młotkiem na prostokąt.
  2. Natrzyj solą, pieprzem, tymiankiem, sokiem i skórką z cytryny.
  3. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
  4. Grzyby namocz w szklance wody, ugotuj, przestudź, odciśnij, drobno posiekaj.
  5. Cebulę posiekaj, zrumień na maśle.
  6. Kaszę wymieszaj z grzybami, cebulą i jajkiem, dopraw.
  7. Farsz rozłóż na mięsie, zwiń, formując roladę, obwiąż nitką.
  8. Obsmaż na oleju, ułóż w brytfannie.
  9. Piecz 45 min w temp. 190 st. C.

Sprawdź inne przepisy na rolady:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)