Przepis Magdy Gessler: sałatka z kurczaka po amerykańsku

Pyszna sałatka z kukurydzą i kurczakiem!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Przepis Magdy Gessler: sałatka z kurczaka po amerykańsku
Adam Sztokinier
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 ugotowane piersi z kurczaka
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • 6 plastrów bekonu
  • 2 awokado
  • 3 jajka
  • 3 pomidory
  • 100 g sera pleśniowego
  • 1 puszka kukurydzy (ok. 200 ml)
  • 1 pęczek szczypiorku
Na sos:
  • 3 łyżki czerwonego octu winnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżeczki musztardy dijon
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 10 łyżek oleju słonecznikowego
Wielkanocna sałatka z brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis Magdy Gessler na sałatkę z kurczakiem!

  1. Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki.
  2. Jajka ugotuj na twardo i pokrój w ćwiartki.
  3. Z awokado usuń pestkę, obierz je i pokrój w półplasterki.
  4. Pomidory pokrój w ćwiartki, kurczaka w plasterki.
  5. Szczypiorek pokrój na dwucentymetrowe kawałki.
  6. Z bekonu upraż skwarki. Ser pokrój w słupki.
  7. Kukurydzę opłucz z zalewy.
  8. Składniki sałatki układaj rzędami obok siebie na płaskim talerzu.
  9. Wszystkie składniki sosu wymieszaj na emulsję.
  10. Tuż przed podaniem polej nim sałatkę.
Więcej przepisów Magdy Gessler w książce "Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler" (premiera 17 IV)

Sprawdź inne przepisy na sałatki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)