Pieczona biała kiełbasa

Z dodatkiem jabłek i żurawiny!

Weronika Kwaśniak / 9 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Pieczona biała kiełbasa
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 surowych białych kiełbasek (10 cienkich)
  • 6 łyżek oliwy
  • 3 kwaśne jabłka
  • mała czerwona cebula
  • garść żurawiny świeżej lub suszonej
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 5 gałązek rozmarynu
  • sól
  • pieprz
Wielkanocna sałatka z brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pieczoną białą kiełbasę!

  1. Dno żaroodpornego naczynia wysmaruj oliwą.  
  2. Jabłka pokrój w dużą kostkę, a cebulę w piórka.
  3. Wymieszaj jabłka, cebulę, żurawinę, musztardę i pozostałą oliwę, dopraw solą i pieprzem.
  4. Jabłka z dodatkami rozłóż na dnie naczynia, posyp rozmarynem, na wierzchu połóż ponakłuwane kiełbaski.
  5. Całość piecz około 40 minut w temperaturze 180-200 stopni C (cienkie krócej).
  6. Kiełbaski obracaj w czasie pieczenia.

Zobacz więcej wielkanocnych przepisów:

Pasztet z żurawiną - przepis
Biała kiełbasa domowa - krok po kroku
Jajka wielkanocne - 19 pomysłów
Przepis na babkę wielkanocną - 26 pomysłów
Pasztet jajeczny - przepis

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)