Pieczeń czosnkowa z indyka

Idealna na świąteczny stół!

Weronika Kwaśniak / 9 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Pieczeń czosnkowa z indyka
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg sznycli z indyka
  • 3 główki czosnku
  • 3 łyżki keczupu
  • bazylia lub tymianek
  • sól
  • pieprz
Wielkanocna sałatka z brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pieczeń czosnkową z indyka!

  1. Czosnek obierz i podziel na ząbki.
  2. Sznycle z indyka oprósz solą, pieprzem i posmaruj cienko keczupem.
  3. Małą podłużną foremkę wyłóż z zapasem papierem do pieczenia.
  4. W formie układaj nieregularnie sznycle, przekładając je ząbkami czosnku i oprószając ziołami, solą i pieprzem.
  5. Gdy mięso zapełni formę, zawiń je ściśle w papier do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C.
  6. Piecz około 40 minut.
  7. Po tym czasie odwiń papier, odkryj mięso i posmaruj je z wierzchu keczupem.
  8. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz jeszcze około 20 minut.

Zobacz więcej przepisów na pyszne mięsa:

Schab w skorupce musztardowej - przepis
Polędwiczki w cieście - przepis
Mostek z jajkiem - przepis
Faszerowana pieczeń z indyka - przepis

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)